Om företaget

Andersson & Hjalmarson AB är ett familjeföretag som grundades 1939 av Karl Andersson och Jonas Hjalmarson. Företaget har sitt säte i Ulricehamn och drivs idag i andra och tredje generation av Karl Anderssons dotter Annika Mattsson och hennes make Lennart samt deras barn Per och Viktoria Mattsson. Företaget har totalt åtta anställda.

Trots hård konkurrens från företag i låglöneländer har vi lyckats hålla kvar den största delen av vår produktion i Sverige. Två avgörande faktorer till det är den höga kvaliteten på våra produkter och våra korta ledtider.

För att tillgodose grossister med olika inriktning har vi idag även trading med länder i Asien.

Vi har en stor bredd i vår tillverkning och kan erbjuda allt från olika typer av tyger till produktion av kläder.

De flesta våra tyger tillverkas i Sverige och i och med att vi jobbar hårt för miljön så använder vi såklart bara ekologiskt certifierat garn.
På bomull kallas det GOTS och står för Global Organic Textile Standard.

Vi har nu också börjat med Ull och då heter certifieringen IVN och detta står för International Association Natural Textile Industry.

När det gäller produktion av kläder o.s.v har vi behållit den största delen av produktionen i Sverige, allting till och med utskärning sker i Sverige och sedan har vi ett bra samarbete med ett företag i Estland som syr ihop delarna.

Beställ tygprover här!

Integritetspolicy

Läs mer om vår integritetspolicy här: https://www.a-h.se/integritetspolicy/