Tredjepartslogistik 3PL

Alla företag, stora som små, kan spara tid och resurser genom att outsourca sin logistikhantering till en kapabel 3PL-partner. Tredjepartslogistik passar de företag som vill:

 • Bara vill betala för det lagerutrymme man nyttjar
 • Slippa projektleda beställningar
 • Ha en tydlig, budgeterbar kostnad för lagerhantering

Lagerhållning

Vi erbjuder ett lager och transportcenter strategiskt beläget i centrala Ulricehamn. Här får ni ett dedikerat team med lång erfarenhet inom logistik. Flexibilitet är ett av våra ledord.

4PL

​Hos oss motsvarar fjärdepartslogistik transportupphandling för sjö, land och flyg, tullager, export och import till tredjeland samt övervakning av logistikbeteende.

Vad är fördelarna med 3PL?

Det är idag vanligt att outsourca, alltså att låta ett externt företag hantera logistik och lager. De största anledningarna till användningen av specialiserade logistikföretag är lägre kostnader och större flexibilitet för varuägarna. Kostnadsbesparingarna görs då varuägarna inte behöver köpa in all lagerutrustning, IT-system, köpa eller hyra lokal eller anställa personal. Kostnaden för detta är rörlig och anpassad efter kundens behov. En annan drivkraft som vi har upplevt kring användning av 3PL är det faktum att utbudet av liknande varor och tjänster är större än någonsin. Liknande produkter som du säljer säljs troligen av andra företag också och har produkterna dessutom likvärdig prestanda, funktion, kvalité och pris så finns det andra faktorer som kan påverka vilka av företagen som kommer att sälja flest produkter. Det kan handla om att den som kan skicka produkten snabbast har ett försprång i försäljningen. Andra påverkande saker kan vara tillgängliga leveranssätt som passar kunderna bäst eller att ge kunden en så bra köpupplevelse som möjligt.

Tullager?

Utöver att det är ett bra sätt att få ordning och reda, säkerställa en korrekt och effektiv uppgiftslämning som minimerar företagets risker. Så finns det en rad ekonomiska fördelar:

 • Betala importavgifterna senare
 • Ligga ute med avgifterna under kortare tid
 • Betala färre tullavgifter och skatter i importlandet (EU)

Tullager medför ju dessutom till skillnad från import direkt vid ankomst till EU av tullpliktiga varor, alltid en besparing som bidrar till att finansiera tullhanteringen.

Sammanfattat är några av fördelarna med 3PL:

 • Frigjord tid för din kärnverksamhet
 • Rörliga kostnader beroende på behov
 • Lägre totalkostnad för logistik
 • Tillgång till spetskompetens
 • Skalbarhet i form av volym och geografi

Varför välja oss som logistikpartner?

Vi sköter och ansvarar för Lastning / lossning, omlastningar, lagerhållning, expedition, plock, distribution. Vi utför detaljerad plock för t ex konfektion-, hudvård-  och smyckesprodukter. Vi löser hela logistikkedjan, allt ifrån emballagebeställningar till internationella transporter. Tillhandahållande av alla typer av emballage, från EUR pall, halvpall, engångspall, kartong och mycket mer.

För att maximera värdet på leveranskedjan krävs en pålitlig och tillgänglig logistikpartner närhelst du behöver det, oavsett om det är lokalt eller på andra sidan jorden.

Vi har har gedigen kunskap om marknaden och dess dynamik. Vi arbetar enligt högsta standard och har branschens mest ambitiösa miljö- och säkerhetsreferenser, liksom de allra senaste tekniska lösningarna.